Inloggen Contact

Regels en uitzonderingen

Te gast in het landschap 

De routes van Waddenwandelen lopen door waardevolle landschappen, deels over particulier terrein. Houd er als wandelaar rekening mee dat u te gast bent in dit landschap en bij zijn bewoners. Laat geen afval achter, laat planten en dieren met rust en zorg dat u de hekken die u opent, ook weer sluit. 

Wandelen met uw hond

Op een groot aantal paden zijn honden niet toegestaan. Wilt u met uw hond wandelen, check uw route dan van tevoren op www.waddenwandelen.nl. Hier vindt u voor sommige routes alternatieven waar u wel met uw hond mag komen.

Honden moeten op alle paden zijn aangelijnd.

Parkeren

Houd er rekening mee dat wegen vrij moeten blijven voor brede landbouwmachines. Parkeer uw auto niet aan de kant van de weg, maar uitsluitend op daarvoor geschikte plekken. 

Boerenlandpaden

Voor boerenlandpaden gelden de regels die op de toegangsbordjes staan. Een aantal boerenlandpaden is gesloten tijdens het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juni).

Uitzonderingen

Voor sommige paden gelden bijzondere regels. Hieronder vindt u een aantal van deze uitzonderingen. Stuit u als wandelaar op dit soort uitzonderingen, geeft u het dan alstublieft door aan ons . Dan kunnen wij hierover andere wandelaars informeren:

  • De borg Verhildersum bij Leens kent elk tweede weekend van augustus historische dagen. Het landgoed is dan uitsluitend via de hoofdingang toegankelijk. Het is overigens zeer de moeite waard de borg dit weekend te bezoeken.
  • De routes over het terrein van defensie (onder meer in het Lauwersmeergebied) zijn gesloten tussen zonsondergang en zonsopgang.

De route langs de Westerwoldse Aa (ten noorden van Nieuweschans) van knooppunt 80 tot 51 is tot 2015 wellicht niet toegankelijk doordat de Westerwoldse Aa wordt hersteld.

Bewegwijzering bij Rensumaborg

De routes ten westen van Uithuizermeeden zijn bewegwijzerd langs het terrein van de Rensumaborg. Bewegwijzering op het terrein is niet toegestaan, u kunt echter wel over de singels van het terrein lopen.

Regels1

regels6

Regels3

Regels4

Regels5